Ehfi.no

De beste skoene for å ta hunden med i terrenget

 

A hiker and her dog sitting by a mountain stream.

Hunden din elsker å utforske nye steder. Det betyr at du som eier må være forberedt til å gå litt utenfor allfarvei. Ikke tving hunden til å gå bare på veier og stier. La den få følge sin naturlige utforskertrang, og bli med dem på avstikkere inn i skogen eller på fjellet. Da kan både du og hunden få mange fine opplevelser.


Med hund i skogen


Skogen er et fint turmål for hund og eier. Der får hunden mye å lukte på, og du får se fugler, blomster og kanskje noen ville dyr. Pass på at hunden ikke får jage dyr og fugler, eller tråkke i reir på bakken. De samme reglene gjelder selvsagt for deg som eier. Mange holder seg bare til oppgåtte stier når de er i skogen, men det er ekstra spennende for hunden å gå inn i busker og kratt, eller inn mellom trærne. Du kan bruke et ekstra langt bånd, men noen ganger kan du bli nødt til å følge hunden på avstikkerne den tar. Skal du holde følge med hunden, gjelder det å ha sko med god gripesåle. I skogen kan det bli både glatt og bratt, spesielt dersom dere vil utforske områdene utenfor stier og veier. Velg sko med god gripesåle.


Hunden elsker fjellet


Dog guarding items in the campaign sitting near tent in the mountains. Series of photos

Hunder flest liker seg i fjellet. Der er det åpent og oversiktlig, og det er mye å se, lukte og høre. Hunder vil gjerne bruke alle sanser når de er på tur, så gi hunden muligheten til det. Ta den med på korte toppturer, eller ta den med på en skikkelig langtur der dere overnatter i fjellet. Å dra på tur med hund er trivelig. Du føler deg tryggere og mindre alene, og dere får gode minner. Velg gjerne et langt bånd til hunden, og ikke forvent at den skal gå rett fram hele tiden. La den få sanke gode opplevelser. Kle deg etter forholdene, og husk gode sko, for hunden vil gjerne gå langt. Ta dere tid til å utforske naturen. Start med korte turer for valper, og venn hunden gradvis til å bli en god turkamerat.

attitude-pro