Ehfi.no

Hundens helse

Når man skal skaffe seg en hund er det mange problemstillinger man må tenke på. Har du tid til å leke med den, lufte den og til å ta deg av hundens helse? For at en hund skal få en god alderdom, bør en ta den med seg jevnlig til veterinæren. Her får han både vaksinering, helsekontroll og kurer mot orm og flått. Hvor skadelig er egentlig flått for hunden din? På grunn av et økt omfang av flått i Norge, må vi beskytte dyrene våre. Hunden kan også få borreliose fra flått, slik som vi mennesker. Det tar tid å ta seg av hundens helse, og det er viktig å tenke over før anskaffelse av hund.

Hvilken hund skal jeg velge?

Når du har bestemt deg for å få deg en hund er det på tide å vurdere hvilken rase du skal ha. Det finnes flere Hunderaser å velge mellom, derfor må du finne en rase som passer deg og hvor mye tid Bichon_Frise_600du kan bruke på blant annet pelsstell og aktiviteter. Vil røyting være et problem? Det finnes raser som er mer allergivennlige enn andre, slik som feks. mellompuddel eller chinese crested hund. Når det gjelder plass og aktivitetsnivå er noen raser avlet frem for å passe bedre de som ikke har så god plass, som feks. bichon frisé. Uansett så må du ta deg tid til å gå tur med hunden din. De kan få problemer med helsen hvis de ikke rører på seg, akkurat slik som oss mennesker. Hvor barnevennlig eller familievennlig hunden er samt hvilket kjønn som vil passe deg best, er også en vurderingssak. Hvor mye energi tåler du?

Kunnskapsløs eller mishandling av hunden?

Det er alt for enkelt å få seg en hund i dag. Alt for mange hundeeiere følger ikke opp hunden på den måten som den trenger. De aller fleste mener på ingen måte å mishandle hunden sin, men en hund trenger mye oppmerksomhet, og du trenger en del kunnskap for å gi hunden riktig oppmerksomhet. Uvitenhet fører alt for ofte til et misforstått, og noen ganger aggressivt, dyr. Det skulle vært lovpålagt å gå på hundekurs før en anskaffer seg en. Mange vet ikke hvordan de skal trene hunden til å gå i bånd eller hvordan de skal få den til å la være å bjeffe. Hundebitt og avliving av hunder kunne vært unngått hvis kunnskapen hadde vært til stede hos hundeeieren. Dyrevernalliansen jobber mot mishandling av hunder, derfor finner du mye informasjon på deres sider om blant annet hva du gjør når hunden blir varm på sommerdager. Du kan også støtte de så de kan jobbe mot å gi strengere straffer for de som mishandler hundene sine.

 

attitude-pro