Ehfi.no

Kennel

En av utfordringene med å ha hund er at de trenger stell hver dag, og det betyr at det ikke er bare-bare å reise av gårde på ferie, for eksempel. Er man riktig heldig har man naboer, familie eller venner som enten kan passe hunden i ditt eget hus når du er borte, eller de har muligheten til å ta hunden hjem til seg. Dessverre er det ikke alltid lett å finne noen som har muligheten til det, og da er man nødt til å finne andre løsninger. De aller fleste velger da å sette hunden på kennel.

Hundar i en kennel

Hundar i en kennel

Det finnes utrolig mange kenneler å velge mellom, og det finnes mange ting å tenke når man velger kennel. Først og fremst er man nødt til å finne en kennel eller et hundepensjonat som følger absolutt alt av lovgivning og som holder en høy standard for dyrevelferd. Dette bør være det aller viktigste ved valg av feriebolig for ditt dyr. Hvis du er usikker på hvor seriøs en kennel er, kan du snakke med personene som driver den og med andre som har hatt sine dyr der før du leverer hunden din til opphold. Spør spørsmål om fôringstider, lufting, hvorvidt hundene får være sosiale med hverandre, eller om de er separert.

Dersom hunden din har spesielle behov er det viktig at du gjør dette klart før det er tid for å levere hunden. Kennelen må ha tid til å tilpasse seg, så det er viktig at du gir dem nok tid. Dette gjelder også dersom hunden har spesielle diettkrav. Du bør også være hundre prosent ærlig i forhold til din hunds personlighet. Dette er svært viktig dersom kennelen setter flere hunder sammen, da hundens personlighet vil påvirke flokkdynamikken, og det er viktig at kennelen vet i det minste omtrent hva de bør forvente seg.

 

Når du leverer hund på kennel er det også viktig at du har tatt alle forhåndsregler i forhold til helse. Hunden må ha de nødvendige vaksinene, og kan ikke ha vært syk innen rimelig tid. Det finnes utrolig mange kenneler i Norge, og noen er selvsagt bedre enn andre. Det kan være lurt å søke rundt litt på nett, og bruke tips fra store organisasjoner som for eksempel Norsk Kennelklubb.

attitude-pro