Ehfi.no

Dette er Norsk Smellerklubb

Hundesport er en fellesbetegnelse på alle sportsgrener hvor hunden fører, enten alene eller sammen med eieren. Etter 1900-tallet endret hundeholdet seg dramatisk. Hunden gikk fra å være et nyttedyr til å bli et kjæledyr. Spesielle egenskaper ble avlet fram hos ulike hunderaser og det er disse egenskapene man konkurrerer med i dag. Hundesport blir gjerne delt inn i regulær hundesport og brukshundesport. Regulær hundesport er for eksempel hundekjøring og agility. Dette er sportsgrener som bare er ren underholdning. Brukshundesport er for eksempel oppsporing av mennesker og feltsøk, noe som er til nytte for samfunnet.

Teamwork - Funny with dog's pawNy hundesport i Norge

det artigste en hund kan gjøre er å bruke nesa til skikkelig arbeid. Alle dyr har en enormt god luktesans, mye bedre enn oss mennesker og den luktesansen kan brukes til både underholdning og nytte. Smeller er en ny hundesport i Norge og det er mange forskjellige øvelser en hund kan prøve på. En av øvelsene er at hunden skal lete opp en skinnbit med lukten av et menneske på. Skinnbiten ligger i en av flere bokser. Hunden får alltid en premie når den har funnet fram til skinnbiten. En annen øvelse er at hunden må finne den samme skinnbiten i en bil. Det er mye vanskeligere.

Første NM i smeller

Norsk Smellerklubb ble stiftet for litt mer enn to år siden på Hønefoss. 12.november ble det aller første norgesmesterskapet arrangert på Stovner hundeklubb. Det var Linn Therese Andersen med hunden Tia, Welsh springer spaniel, som vant mesterskapet. Vinnerne dro hjem med flotte pokaler og luksusmat til hunden. For å selv delta på arrangementer må du være medlem i Smellerklubben. Det finnes en Smellergruppe i de fleste norske byene. Der kan du møte andre folk med lik interesse og du får flotte muligheter til å trene opp hunden din. Nesearbeid er god aktivisering av hunden samtidig som det er mentalt arbeid.

attitude-pro