Ehfi.no

Hva bør hunden din IKKE spise?

Matlysten og appetitten til hunder er svært varierende fra hund til hund og rase til rase. Mens enkelte hunder knapt har matlyst og man nærmest må tvinge mat i dem, er andre hunder “altetende” og kaster seg over det de finner. Om man har en av de sistnevnte hundetypene bør man være litt OBS, da det er enkelte menneskelige matvarer hunden din ikke tåler og som i verste fall kan være veldig farlig for hunden å få i seg.

– Sjokolade

De fleste mennesker elsker sjokolade, men dette er noe din hun absolutt ikke bør få i seg. Det er gjennom forskning godt dokumentert at teobromin, et middel det finns mye av i sjokolade, forstyrrer og kan ødelegge flere av hundens metabolske prosesser. Avhengig av hvor mye sjokolade hunden eventuellt får i seg og hva slags type (mørk kokesjokolade er verre en lysere melkesjokolade) kan hunden få hjerteproblemer og i verste fall. Når dette er sagt er sjokolade og godsaker noe hundeeieren absolutt kan kose seg med, sjekk utvalget hos godteri online for noen søte fristelser.

– Druer og rosiner

Både druer i fersk og tørket form er noe din hund ikke bør spise. Dette har en negativ effekt på hunders helse og i verste fall kan det føre til nyresvikt.

– Nøtter

Nøtter burde styres unna av to grunner, for det første inneholder det mye fett. Dette er ikke bra for hunden, da det kan føre til urolig mage og ubehag. I tillegg er nøtters form uheldig da det lett kan settes fast i halsen og føre til kvelningsfare.

– Avokado

Det er ikke først og fremst kjøttet på avokadoen som er farlig for hunden, men steinen, skallet og stilken da dette inneholder persin som kan gi problemer for hunden i form av oppkast og løs mage.

Styr dermed unna disse matvarene for å ha en fornøyd og frisk hund!

attitude-pro