Ehfi.no

Agility og hunder

Hunder er noen herlige dyr som de aller fleste av oss elsker enten vi har hund selv eller ikke. Som hundeeier er det viktigste at hunden er glad og lykkelig og vi vil alltid gjøre alt for at den skal ha det bra. Her er noen tips!

Adoptere hund?

Når man har en hund og noe først skjer har man kanskje ikke råd til å dekke skader eller lignende, da kan det være fint å få lån på dagen slik at man ikke har noe å bekymre seg for.

Agility er noe som er veldig moro for mange eiere og også en veldig spennende aktivitet for mange hunder. Det er viktig at de blir aktivisert og kan ha det gøy på samme tid. Har du ikke hund ifra før kan det være fint å sjekke for eksempel sider som dyrenes hjelper som hjelper dyr og vurdere å adoptere. Det finnes også andre alternativer som dyrebeskyttelsen som har forskjellige steder utifra hvor i landet du bor. Bor du for eksempel i Aust-Agder kan du besøke denne siden og se om du finner din nye kompanjong der. Disse stedene har ofte åpne dager der du kan besøke dyrene og snakke med de som jobber der. Bor du i Tromsø kan du bruke denne siden istedenfor. Det kan også være en ide å tenke på å bli fosterhjem for en hund om du ikke er sikker på ansvaret. Eller kanskje bli frivillig et sted nær deg?

Agility

Skal du starte med agility er det noe som du nok så sikkert kommer til å bruke mye tid på. Her gjelder det også å ha god tålmodighet og ikke gi opp selv om hunden kanskje ikke forstår hva du vil i begynnelsen. Husk at det er en lagsport. Det finnes flere agilitykurs som man kan dra på for å møte andre interesserte og finne ut om dette er noe både du og hunden trives med å gjøre. Det er flere konkurranser man kan være med på om man blir god også.

I agility finnes det veldig mange forskjellige hindre. Dette kan være høydehopp, dobbelthinder (også kalt oxer), mur, bord, slalåm, hjul, pølse, balansehopp, møne, hjul og lengdehopp satt opp i flere forskjellige rekkefølger og lengder. Reglen her er at det skal være minst 15 hinder og ikke flere enn 22 med en viss avstand imellom hvert enkelt hinder. Du kan bli med i forskjellige klubber og konkurrere på lag i disse konkurransene. Agility er en veldig sosial sport både for hund og fører. Her kommer du til å ha det mye gøy om tålmodigheten og lysten er på plass hos dere begge. Hunder er veldig glad i utfordringer så lenge det gjøres på en morsom måte. Alle hunderaser kan delta i agility selv om noen raser er mer egnet enn andre. Her kommer det mest an på hvor seriøs du er i konkurransen eller om det viktigste er at det er en morsom hobby.

attitude-pro