Ehfi.no

Hundehold

Å få seg hund betyr å ta på seg mye ansvar, og det er ikke noe man bør gjøre uten å ha tenkt nøye gjennom de utfordringene hundehold bringer med seg – før man tenker på å kjøpe hund.

Aller viktigst er det at du holder hunden din frisk, både fysisk og psykisk. Hva dette innebærer vil være forskjellig fra rase til rase, men det er visse ting som man alltid må huske på. Først om fremst må man finne frem til rett type mat, fôr som passer for rasen og individet du har. Det er mulig å få hjelp fra veterinærer eller personer som har erfaring med rasen, men det finnes også mye informasjon på nettet. Mat og vann er det absolutte basis for hundeholdet ditt, i tillegg til at hunden selvsagt må ha tak over hodet og et komfortabelt sted å sove.

id1

Når disse basiselementene er på plass kan man begynne å tenke på mer avanserte ting, og man må også huske å holde seg innenfor lovgivningen for hundehold. De aller fleste ønsker å trene hunden sin, i det minste til en viss grad, og her er det mange fallgruver dersom man ikke har erfaring med hundetrening. Det finnes utrolig mange metoder der ute, og ingen kan si hva som er rett for deg og din hund før du har prøvd deg frem. Dersom du aldri har hatt hund før kan det være en god idé å prøve ut et valpekurs. Her vil du få muligheten til å starte treningen av hunden din, samtidig som den blir sosialisert med andre hunder og mennesker. Dette er viktige ting for hundens psykiske helse i fremtiden. En hund som ikke blir sosialisert tidlig kan ofte bli nervøs rundt mennesker og dyr senere.

Når det kommer til psykisk helse må du sørge for at hunden blir stimulert på riktig måte for å fremme de egenskapene du ønsker. Noen hunder trenger å løse oppgaver, andre trenger mye lek og oppmerksomhet. Alle hunder har ulik personlighet, så dette finner du forhåpentligvis ut av etterhvert som tiden går.

Du må også finne en god veterinær tidlig, slik at dersom noe skjer eller du trenger hjelp med helsespørsmål så har du noen å ty til. Dersom du er usikker er det alltid bedre å dra til veterinæren en gang for mye enn en gang for lite.

attitude-pro