Ehfi.no

Å ble hundeier – en stor beslutning

For mange barn er dyr det mest fantastiske i verden, og det er mange som drømmer om en egen hund. Det kan være foreldre som etter hvert bare gir opp og sier ja, til tross for at de kanskje ikke er helt sikre på om det er den riktige beslutningen. Å bli hundeier er et valg som kan prege livene deres flere år fremover – på godt og vondt – så det er viktig å tenke nøye igjennom valget.

Vurdere om hund er riktig for dere

Å være eier av en hund er et stort ansvar, der dere passer på et levende vesen. Det meldes dessverre altfor ofte om hunder som behandles dårlig. Tilfeller med hunder i varme biler er noe som får mye oppmerksomhet, men sannsynligvis er ensomhet et tilsvarende stort problem. Altfor mange hunder er alene hjemme store deler av døgnet, uten noe menneske rundt seg.

Å komme frem til hvorvidt familien har nok tid, både i dag og mange år fremover, er kanskje det aller viktigste. Husk at dere må passe på hunden hver eneste dag, uansett vær og forpliktelser. Hunden bryr seg ikke om du er forkjølet eller har øyebetennelse, den trenger aktivitet og oppmerksomhet uansett. Pass på at dere har tenkt over hvordan dere skal se etter hunden hvis dere reiser på ferie til utlandet.

Hvis dere blir enige i familien om at dere kan klare dette, kan det dessuten være lurt å prøve å passe en hund i en dag eller to. Det kan være enten i form av hunden til noen venner, eller i form av å hjelpe noen av organisasjonene som tar hånd om forlatte hunder.

Velge hunderase som passer familien

Videre er det viktig å velge en hunderase som passer familien. Det finnes et utrolig stort utvalg av ulike raser, og det kan være lurt å bruke tid på å faktisk velge den rasen som passer for dere. Den mest populære i Norge er faktisk norsk elghund grå.

Pass på å velge fornuftig både med tanke på familiens behov, men også med det i tankene at det er en sunn hunderase som vil få et godt liv. Det er enkelte raser som noen mener har så mange utfordringer med helseproblemer, at de helt enkelt burde få dø ut. Husk at hunder er et av de dyr som mennesket har drevet mest intensiv avl på, og mange raser er i dag langt fra naturlige. Dette er et komplekst tema, men for eksempel trekkes den engelske bulldogen frem som et eksempel.

Å få seg hund kan være helt fantastisk, til tross for at det er en beslutning som dere ikke skal ta lett på. Med godt forarbeid vil hele familien få en venn for livet.

attitude-pro