Ehfi.no

Hva bruker vi hunder til?

I denne artikkelen skal vi se på hvordan vi egentlig etablerte hunder som et potensielt husdyr. Vi skal også se på alle de forskjellige måtene vi kan bruke hunder på, og dermed få et innblikk i hvorfor de kalles for menneskets beste venn.

Hvordan ble dagens hunder til?

Dersom du ikke visste det fra før så kan du bli spent over å finne ut at hunder faktisk stammer fra hunder. Det antas at ulvene begynte å samle seg rundt mennesker rundt 50.000 år siden.

Gjennom evolusjon og fremskyndet selektiv avling så har hunden i dag mange forskjellige variasjoner som brukes til alle slags forskjellige ting. La oss se på de praktiske bruksområdene.

Praktiske områder

Man kan faktisk argumentere at alle områdene hunder bruke på er praktiske, men her skal vi snakke om den ekte grunnen til at vi ble venner med disse ulvene til å begynne med.

Det første vi må forstå er at hunder faktisk har lært seg å forstå mennesker, og motsatt. Dette vil si at de kan lytte til våre signaler å gjøre det de får beskjed om. Den vanligste måten hunder blir brukt i dag er som vakter. Dersom du for eksempel har en schæfer så kan du nyte alle fordelene som denne vakthunden gir deg. Den er veldig beskyttende over sitt territorium, og begynner å bjeffe og vise aggressive tegn dersom det kommer en inntrenger i huset ditt.

Hunder har også veldig god luktesans og hørsel, så de kommer antakeligvis til å merke at noe er galt lenge før du eventuelt gjør det. I verste tilfelle så kan den faktisk også angripe inntrengeren, så der kommer du til å få masse hjelp. Et problem er hvis du ikke vil bruke hunden på denne måten, men den fortsatt tror at dette er rollen dens.

I så tilfelle bør du investere i å få den trent opp til å adlyde deg enda strengere, av noen profesjonelle. Dersom du har lyst til å gjøre dette, eller investere i en dyr hund så kan du besøke centum for å finne gode forbrukslån.

Hunder blir også brukt av militæret og politiet til formål som dette, men også til å finne forskjellige gjenstander, som for eksempel dop eller landminer.

Kos

Hunder trenger derimot ikke nødvendigvis å bli brukt til slike formål, og noen vil bare ha et kjæledyr som kan være glad i. Hunder er som sagt sensitive til menneskets følelser, og kan på mange måter forstå oss.

Derfor kan hunder være fantastiske følgesvenner gjennom livet. De kan trøste deg når du er trist, og de kan til og med være glad på dine vegne når du er lykkelig over et eller annet. Bare husk å gi dem masse frisk luft og kjærlighet!

attitude-pro