Home » KENNEL » Lær barn å samhandle med hunder

Lær barn å samhandle med hunder

Familiehunden må selvsagt venne seg til barna, men barna må også venne seg til hunden. Barn bør få lære seg at det følger mye ansvar med å ha en hund, så inkluder gjerne barna i hundestellet og luftingen. Forskning viser at barn som tar ansvar for kjæledyr ofte blir mer ansvarsbevisste senere.
Aktiviser barn og hund
Barn og hunder kan aktivisere hverandre. En enkel lek er å kaste pinner, frisbee eller små baller til hunden. Dette er fin trening for hele familien. Velg gjerne en myk frisbee av stoff. Den gjør ikke vondt å bli truffet av, verken for hunder eller barn. Barna kan også kaste frisbee mellom seg, mens hunden prøver å fange den. Skal hunden fange baller, bør ballene være små og lette. Finn lette baller hos lekebutikker som Lekmer.no. Barn og hunder liker også såpebobler, og hvis hunden er glad i vann, kan den og barna leke i et plaskebasseng om sommeren.

Tolk hundens signaler
Barn må også lære seg å tolke hundens signaler. Hvis hunden vil være i fred, må den få lov til det. En hund er ikke et leketøy, og av og til vil hunden ha privatliv. Det må barna lære seg å respektere. Lær dem at de ikke skal plage hunden hvis den heller vil sove. Barn bør også lære seg å tolke signaler til ukjente hunder, slik at de vet når en hund er sint eller avvisende. Hvis barna tolker hundenes signaler, kan de unngå å bli bitt. Små barn bør aldri være alene sammen med hunder, selv om hundene er aldri så snille. Alle hunder har en toleransegrense, og hvis barnet er for lite til å forstå hundens signaler, kan barnet gjøre ting som irriterer hunden, slik at den glefser til. Hold derfor alltid oppsyn med små barn når de leker med hunder.
Agility
Agility eller lydighetstrening er en herlig aktivitet for hunder og mennesker. Hundene skal forsere ulike hinder, og barn kommer til å elske å lære opp hunden til dette. Husk å fortelle barnet at det må være tålmodig med hunden, og gjøre treningen morsom for hunden.