Ehfi.no

De primære årsakene til at hunden biter

Det kan være mange grunner til at en hund har en tendens til å bite; alt fra mangel på oppdragelse og sosialisering til fysisk smerte og atferdsproblemer. I mange tilfeller kan du finne årsaken og adressere den, slik at hunden slutter helt å bite.

Vern av eiendom er en vanlig årsak til at hunden din biter – og i den forbindelse kan eiendom være alt fra leker eller mat for et territorium eller et menneske. Vakthunder og sauehunder er vanligvis de som biter mest for å beskytte sin eiendom, men atferden er sett blant alle raser.

Territorium og eiendom

For å unngå territorium-relaterte bitt, bør man gripe inn tidlig med riktig oppdragelse. Det beste eksempelet er nok aggresjon i forhold til fôr, noe som kan unngås ved å lære hunden å vente til fôret er plassert på gulvet. Hunden må også lære seg å sitte eller ligge mens den venter. I forbindelse med at man nærmer seg matskålen kan man gi hunden en godbit, slik at den lærer at det ikke er noe galt i at folk nærmer seg matskålen mens den spiser. Hvis du har barn i huset, bør de også lære seg å ikke forstyrre hunden mens den spiser eller nyter godbiter, tyggeben e.l.

Frykt

Når en hund befinner seg i en fremmed situasjon eller konfronteres med en fremmed, vil den ofte dirigere frykten sin direkte mot de fremmede menneskene i situasjonen (avisbud, postbud, veterinærer osv). Derfor bør man aldri klappe fremmede hunder og man bør likeledes lære barna sine å holde avstand til alle fremmede hunder de ikke kjenner.

Hunder kan også bite av frykt, hvis de blir overrasket når barna for eksempel sniker seg opp på dem, skremmer dem eller forstyrrer dem mens de sover. For å unngå frykt-relaterte hundebitt, bør du sosialisere valpen tidlig slik at den blir vant til forskjellige mennesker, dyr og situasjoner. Dette reduserer også risikoen for angstlidelser og andre atferdsproblemer for hunden, noe som til slutt kan redusere risikoen for at hunden biter. Det å holde hund kan fort bli kostbart. Det finnes imidlertid mange måter man kan spe på budsjettet med til innkjøp for det nødvendige for menneskets beste venn. En måte du kan skaffe deg noen ekstra kroner til din gode venns velvære på, er å surfe inn på en av nettsidene som spesialiserer seg på nettbasert Casino. Du kan for eksempel skaffe deg en bonus hos bet365

Smerte

Smerte kan gjøre at selv den vennligste hunden biter. Hvis hunden din har hofteleddsdysplasi, ørebetennelse eller andre smertefremkallende helseproblemer, kan dette føre til at hunden biter. Hvis du har barn, bør du forklare for dem at de ikke må berøre områder på hunden som utløser smerte.

Hvis hunden din blir mer følsom for berøring og generelt virker mer “kortluntet”, bør du kontakte en veterinær, slik at hunden kan bli undersøkt.

attitude-pro