Ehfi.no

Trening med hund

Hunden er menneskets beste venn. Hunden kan også bli din beste treningspartner. Hunden vil aldri klage seg over tempoet eller avlyse en treningsavtale. Og ikke minst hunden er alltid kjempe glad for å komme seg ut døra og den energien kan motivere deg til å komme deg ut av døra og trene. Bare en gå tur med hunden er jo i seg selv en slags trening. Går du i et litt raskt tempo kan du forbrenne opp til 170 kcal på en halvtime.

Hunder er vanedyr, sånn som vi mennesker. Hvis hunden er vant til en daglig morgen løpetur kan du ikke plutselig la vær bare fordi du er sliten eller fordi du ikke orker å stå opp av sengen. At hunden er så glad og forventningsfull til løpeturen smitter helt sikkert av på deg – så hvis du syns det er vanskelig å holde seg motivert til å trene, er det en veldig god ide å involvere hunden i trening – da er det ingen vei utenom.

Yorkshire sitting in front of a white background

 

Treningsformer med hunden

Om du ikke liker å løpe en tur eller sykle, finns det heldigvis mange andre alternativer. Hva med å prøve ”doga”. Du tenker sikkert hva er det? Doga er faktisk hunde yoga. Og det kan dere gjøre hjemme på stuegulvet eller ute i hagen, hvis været er bra. Utover å gjøre yoga sammen er det en veldig fin måte og styrke forholdet deres på. Gi hunden litt lett massasje og akupunktur og samtidig med at dere bonder kan du lage en liten helsesjekk på hunden samtidig. Se her for å finne yogamatter og annet treningsutstyr til hjemmetreningen.

Når du og hunden kaster ball kan du passende gjøre forskjellige øvelser mens hunden henter ballen. Er det kaldt ute er det jo passende med litt sprellemenn og squats mens du venter. Enda bedre er det hvis du løper om kapp med hunden får å hente ballen, da får du pulsen opp  pluss at hunden vil syns at det er kjempe morsomt.

Har dere trapp i hjemmet kan dere løpe opp og ned trappen. Du kanskje ser på det som trening, men hunden vil se det som en lek. Og det vil helt sikkert styrke forholdet mellom dere.

Du kan også dra på hundetrening. Selv om det er hunden som er i fokus, må du fortsatt være ganske aktiv for å få det meste ut av hundetreningen. På denne måten trener dere begge to og sammen ikke minst. På hundetreningen lærer du også hunden din om korrekt adferd og forskjellige tricks. En lydig og veltrent hund er også en glad hund.

attitude-pro