Home » KENNEL » Alternativ til kennel

Alternativ til kennel

Alle hundeeiere kjenner situasjonen: du skal ut på reise, og hunden kan ikke bli med. Og ettersom den heller ikke kan bli hjemme alene, må du finne en annen løsning. Mange velger kennel, men enkelte hundeeiere liker ikke denne løsningen, fordi hunden kan bli innestengt alene store deler av tiden. Mange hunder trives heller ikke i kennel, og dette gjelder spesielt for eldre hunder som aldri har vært i kennel før. Men det finnes selvsagt andre muligheter.

 

Spør en venn

 

Er du heldig, har du en nabo, venn, kollega eller et familiemedlem som kan ta seg av hunden mens du er bortreist. Det beste er om hunden kjenner denne personen fra før, og stoler på vedkommende. Da kan du føle deg trygg på at hunden har det fint, og at den får all den omsorgen den er vant til. Du kan la hunden bo hjemme hos vennen din, eller du kan be vennen din besøke hunden hjemme hos dere, og gi den mat og lufte den. På den måten får hunden være hjemme, samtidig som den blir ivaretatt på en god måte.

Lei en hundepasser

Hvis du ikke kjenner noen du kan spørre, eller hvis vennene dine er opptatt, kan du leie en privat hundepasser. En hundepasser er en slags barnevakt for hunder. Hundepassere kan ta seg av en eller flere hunder, men aldri så mange som i en kennel. Hundepasserne er opptatt av at hver hund skal få personlig omsorg, så dette blir noe helt annet enn en upersonlig kennel.

Hvis du bare skal bort en snartur, eller trenger en hundelufter når du er på jobb, kan du til og med be et barn om å lufte hunden. Du kan betale for jobben, enten med penger eller gavekort til en nettbutikk som hummel barn slik at hundelufteren får litt igjen for innsatsen. Men mange vil nok gjerne også lufte en hund helt gratis.

Lån bort hus (og hund)

I stedet for at en venn kommer innom daglig for å lufte og mate hunden, kan du be vennen din om å bo hos deg mens du er på ferie. På den måten blir både hunden og huset passet på. Det gjelder selvsagt å velge en pålitelig venn, ikke en som arrangerer en vill fest og ødelegger alt i huset. Men hvis du kjenner noen du stoler på, så er dette en perfekt løsning for hunden. Mange hunder trives best hjemme. Dette gjelder spesielt for eldre hunder, valper og unghunder. Du kan betale for tjenestene, eller du kan tilby gratis mat til den som passer hunden. Det er altså mange andre løsninger du kan velge dersom du ikke liker å dra fra hunden hos en kennel eller et hundehotell.