Ehfi.no

Vintertips til hunden

Vinteren kan være vanskelig for hundene. Hvor godt de takler vinteren, avhenger både av hvilken hunderase det er, og hvilket stell de får. Selv om en hund har lang pels, er det ikke sikkert pelsen isolerer spesielt godt.


Chihuahua puppy dressed with handmade colorful sweater and hatEt godt hundehus


Skal hunden være
utendørs og bo i et hundehus om vinteren, må huset være godt og varmt, og lunt for vinden. Ideelt sett bør inngangen være skjermet, enten av en levegg eller et forheng. Det er også mulig å lage hundehuset i vinkel, slik at det blir en lun krok bak hjørnet. Det kan være fint å ha noe å ligge på, men underlaget må i så fall være hurtigtørkende. Hvis hunden kommer inn våt av snø, og legger seg på noe som holder på fuktigheten, kan underlaget bli vått i mange dager. Gulvvarme eller en varmelampe kan være et alternativ, men må monteres på forsvarlig måte.


Strikk en hundegenser


Hvis du har en hund som fryser, kan du strikke en fin genser til den. For hunden må jo ut og lufte seg selv om det er kaldt. Naturligvis er det mulig å kjøpe
klær til hunden, men lager du en hundegenser selv, kan du tilpasse både størrelsen og mønsteret. Kanskje du vil at hunden og resten av familien skal stå i stil når dere skal på tur. Det kan bli et fint fotomotiv, med barn, voksne og hund i matchende gensere. Hvis du tar noen skikkelig fine bilder, anbefaler vi at du forstørrer dem opp og lager veggbilder. En hundegenser er både stilig og nyttig, og den er morsom å lage.


Cute little terrier wearing snow shoesIkke glem luftingen


Når det snør og er iskaldt, er det ikke sikkert det frister å lufte hunden. Men som hundeeier har du plikt til å lufte hunden tre ganger om dagen, og det gjelder uansett vær og uansett hunderase. Kle på dere godt, og hold dere i bevegelse når dere er ute, slik at verken du eller hunden blir altfor frosne. Følg med på om hunden fryser. Ikke bli stående og snakke med folk på gata dersom du ser at hunden fryser og vil inn.

attitude-pro